Друштво за информатику Србије и Дом омладине Београда у четвртак 03. новембра 2016. године у 19:00 часова организују округли сто

 

Будућност дигиталних мултимедијалних комуникација

 

DIS_DomOmladine

 

Дигитална мултимедија представља нови тренд развоја у области рачунарства а нарочито у области као што су виртуална стварност и проширена стварност. Дигитална мултимедија представља повезани текст, слика/графика, видео/аудио и подразумева интерактивност.

Једна од основних особина мултимедија будућности је повезаност појединаца и група која омогућава креирање садржаја и глобално дељење и веома брзо ширење на Интернету. Сензори и различити „IoT“ објекти омогућавају прилагођавање датој ситуацији и окружењу.

Телевизија најмасовније користи мултимедију али јој недостаје компонента интерактивности. Актуелне су различите методе дистрибуције на разноврсне платформе.
Будућност је већ започела убрзаним развојем различитих видео техника тро-димензионалне реконструкције слике и комплетне сцене која потпуно окружује ТВ посматрача и омогућава слободан избор угла посматрања.

Технолошки развој је усмерен на побољшање реализма приказивања ТВ слике и укупног доживљаја:

  • избор 12 карактеристика будућих медија („connected, data driven, pervasive, borderless, viral, personalized, participatory, immersive, interactive, mashable, multiplatform, creative“)
  • развој дигиталне телевизије кроз еволуцију причања прича…

 

Уводничари:

  • дипл. инг. Драгорад Миловановић
  • Дипл. инг. Александар Луи Тодоровић

 

Скуп се одржава у Дому омладине Београда, Македонска 20, трибинска сала на I спрату

Улаз је слободан