Društvo za informatiku Srbije i Mudl Mreža Srbije pozivaju nastavnike osnovnih škola u Republici Srbiji koji predaju nastavni predmet Informatika i računarstvo, da učestvuju u besplatnoj obuci za korišćenje i diseminaciju elektronskih nastavnih materijala vezanih za nastavnu temu Računarstvo u V i VI razredu, kao i za horizontalnu podršku drugim nastavnicima, na regionalnom nivou.

 

 

Obuka će obuhvatiti 60 nastavnika, trajaće 3 nedelje (od 24. maja do 13. juna 2017. godine) i biće realizovana u formi onlajn kursa sa završnim susretom uživo. Nastavni materijali koji će, tokom obuke, biti predstavljeni i stavljeni nastavnicima na raspolaganje za upotrebu i dalje deljenje, nastali su u okviru projekata “Vizuelno programiranje za osnovce” i “Programiranje za osnovce”, koje realizuju Društvo za informatiku Srbije i Mudl Mreža Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Projekte podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Fondacija Petlja.

Od polaznika obuke očekuje se da postave temelje regionalne mreže podrške nastavnicima predmeta Informatika i računarstvo (u svom okruženju) tako što će:

  • obavestiti kolege iz škola u okruženju o postojanju elektronskih nastavnih materijala i
  • savetodavno pomoći kolegama u implementaciji novog nastavnog programa.

 

Molimo sve zainteresovane nastavnike koji predaju nastavni predmet Informatika i računarstvo u osnovnoj školi, da popune prijavni formular, najkasnije do 21. maja u 23:00 časa.

Polaznike ćemo birati na osnovu regionalne zastupljenosti i motivacije za učešće na obuci.
Imena odabranih polaznika biće javno objavljena 22. maja 2017. godine na veb-mestima Mudl mreže Srbije i Društva za informatiku Srbije.

 

JAVNI POZIV >>>