Održana VIII sednica Radne grupe NKEU za poglavlje 10
(Informaciono društvo i mediji)

 

Osma sednica Radne grupe Nacionalnog konventa za Evropsku uniju za poglavlje 10 (informaciono društvo i mediji) održana je u Beogradu 14. decembra 2017.

 

Nataša Dragojlović generalna sekretarka Nacionalnog konventa za Evropsku uniju na početku sednice pozdravila je učesnike.

Nikola Marković koordinator radne grupe je obrazložio Izveštaj o aktivnostima nakon Sedme sednice Radne grupe i predlog plana rada za 2018. godinu. Izveštaj i Plan rada za 2018. godinu su jednoglasno usvojeni.

Centralna tema sednice je bila rasprava o Informaciji o usvajanju Izveštaja sa skrininga za poglavlje 10 i Nacrtu Pregovaračke pozicije za Poglavlje 10 (informaciono društvo i mediji).

Uvodne napomene iznela je prof. dr Irini Reljin pomoćnik ministra za telekomunikacije i zamenik šefa Pregovaračke grupe za Poglavlje 10 (informaciono društvo i mediji).

Učesnici skupa su nakon postavljanja pitanja i diskusije, podržali prezentirani Nacrt pregovaračke pozicije i očekuju dalji rad na Pregovaračkoj poziciji kako bi se sa stanovišta Poglavlja 10 potpuno obuhvatili svi bitni elementi razvoja informacionog društva i medija u Srbiji.

Na sednici su razmatrani i Program ekonomskih reformi (ERP) – Prioritetna strukturna reforma Razvoj i unapređivanje nacionalne širokopojasne komunikacione infrastrukture i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP) u procesu evropskih integracija.

Članovi Radne grupe su podržali aktivnosti na realizaciji projekta ERP i ESRP naglašavajući da je digitalizacija poslovanja jedan od najmoćnijih činilaca strukturnih promena i razvoja u savremenim uslovima.

 

Kompletan izveštaj preuzmite ovde >>>