У Привредној комори Србије одржан је 1. јула 2022. године свечани скуп на коме је представљен 500-ти број ИКТ билтена.

DIS-IKT500

Никола Марковић, главни уредник ИКТ Билтена и председник Друштва за информатику Србије је поздравио учеснике скупа и истакао да сама околност да ИКТ Билтен постоји 20 година, има око 900 електронских корисника и да је објавио око 5.000 ИКТ вести, показује његову успешности и одрживост.

Од изузетне важности је, да је баш у броју 500, изашло неколико драгоцених прилога. Др Михаило Јовановића директор Канцеларије за ИТ и еУправу је писао о успостављеној инфраструктури која омогућава правовремену и сталну информисаност за континуирано пружање услуга грађанима и привреди. Милован Матијевић ИТ аналитичар, је указао да прижељкујемо да сви кључни ИТ показатељи у Србији задрже тренд двоцифреног годишњег раста. Наташа Ишљамовић као дугогодишњи ИТ професионалац и корисник ИКТ Билтена сматра, да је билтен прави хроничар ИТ догађаја и да ће његови записи бити од користи и “миленијумској генерацији”.

На свечаном скупу су позитивне оцене о оствареним ефектима изнели: др Милан Јанковић, Анета Мањенчић, Филип Срећковић, Наташа Ишљамовић, Дара Гравара Стојановић, Мома Симић, мр Радивоје Филиповић, Бранислав Добросављевић, Александар Вукаловић и Боро Михајловић. Похваљени су објективност, независност и актуелност уређивачке политике. Указано је на потребу да се донесе Правилник о минималним условима за 5Г мобилну телефонију и тиме одкочи тренутни застој. ИКТ билтен је многима помагао да не пропусте неку важну меру и ИТ догађај. Добро је што се прате и подржавају све активности Канцеларије за ИТ и еУправу као „кровне организације” за примене ИТ, јер се тиме ради брже и координирано.

Учесницу су пожелели да ИКТ билтен добије још више младих сарадника, нових корисника и боље финансирање.

Закључено је, да је ИКТ Билтен део борбе за информационо друштво и изградњу дигиталне Србије.