Društvo za informatiku Srbije organizovalo je 14 maja tradicionani naučno-stručni skup „INFORMATIKA 2013“.
Skup je otvorio mr. Nebojša Vasiljević pomoćnik ministra u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Na skupu su razmatrani novi trendovi u razvoju informacionih sistema.

  • Nikola Marković je u predavanju o potencijalima IKT za reindustrijalizaciju, ukazao na mogućnosti i domaća iskustva da se primenom IKT razvijaju novi proizvodi i usluge, otvore nova radna mesta, poveća tržište, unapredi efikasnost i konkurentnost i poboljša upravljanje.
  • Dr Saša Lazarević sa FON-a, je govorio o implementaciji rekurzivnih relacija između entiteta u jeziku SQL.Implementiran je T SQL za obradu rekurzivnih
    relacija između entiteta.
  • Ivana Tanasijević sa Matematičkog fakulteta je prikazala rezultate u razvoju multimedijalne baze nematerijanog kulturnog nasleđa Balkana.
  • Ivan Jakovljević iz „S&T“ u predavanju „Outsourcing-IT kao usluga“ predloženo je da pri izboru računarstva u oblaku koriste kriterijumi kao što su: kvalitet usluga, reputacija, finansijska stabilnost, broj zaposlenih, usklađenost sa ISO 27001 i dr.
  • Vesna Varga iz kompanije „Smart d.o.o u predavanju „Brain Power“ istakla je da to porazumeva kombinaciju znanja i iskustva omogućava rešenje poslovnih problema kroz saradnju.

Nakon skupa, održana je i redovna izborna skupština Društva za informatike Srbije na kojoj je usvojen Izveštaj o radu u protekle 4 godine i izabrani su novi Upravni odbor i Nadzorni odbor.